Forretningsbetingelser
Generelt
​
Disse forretningsbetingelser er, medmindre andet skriftligt aftales, gældende for den rådgivning, Marie Skovgaard (MS) yder over for klienterne.
MS er beskikket advokat af Justitsministeriet og en del af Advokatsamfundet.
​
Virksomheden er en enkeltmandsvirksomhed og hedder advokat Marie Skovgaard. CVR-nummer 44151561. Hjemmesiden hedder www.marieskovgaard.dk. Virksomhedens adresse og kontaktoplysninger fremgår af hjemmesiden.
MS er omfattet af lovpligtig advokatforsikring og garantiordning efter de regler, som Advokatsamfundet har fastsat. Forsikringen og garantiordningen er tegnet hos HDI Global Specialty SE, Langebrogade 3F, 1411 København K. Advokatforsikringen dækker al advokatvirksomhed, uanset hvor advokatvirksomheden udøves.
​
Forebyggelse af interessekonflikter
​
Ved modtagelse af en ny sag kontrollerer MS, at der ikke foreligger inhabilitet eller interessekonflikt. Såfremt der er interessekonflikt eller nærliggende risiko herfor, afviser MS sagen.
​
MS vurderer løbende risiko for interessekonflikt, hvis ændrede forhold gør det relevant.
​
Honorar, prisoplysninger og afregning
I forbrugerforhold angiver MS altid prisoplysningerne skriftligt. Beløbet oplyses inklusive moms, når bistanden ydes til en forbruger. Prisoplysninger fremsendes separat.
​
Uanset om klienten er forbruger eller handler inden for sit erhverv, vil bistanden så vidt muligt blive ydet til et fast honorar, som vil blive oplyst klienten i forbindelse med indgåelse af aftalen.
​
Hvis ikke det er muligt på forhånd at beregne honorarets størrelse, vil MS angive den måde, hvorpå honoraret vil blive beregnet eller give et begrundet overslag.
Afgiver MS et overslag, vil klienten så tidligt som muligt blive skriftligt orienteret, hvis det samlede honorar forventes at overstige det beløb, der er angivet i overslaget.
​
Ovenstående gør sig ligeledes gældende, hvis der indgås en aftale om yderligere bistand i sagen eller i en ny sag.
​
Honoraret, herunder et aftalt fast honorar, fastsættes efter skøn under hensyn bl.a. til sagens betydning og værdi for klienten, sagens udfald, arten og omfanget af det arbejde, advokaten har udført, og det ansvar, der er forbundet med sagen.
Ved mindre opgaver afregner MS i forbindelse med afslutningen af sagen. Ved længerevarende sager og i faste klientforhold søger MS at afregne måneds- eller kvartalsvis. Det vil fremfå af den konkrete aftale med klienten.
​
Forsinket betaling medfører tilskrivning af renter. Manglende betaling kan medføre, at MS af denne årsag udtræder af sagen, samt af andre sager, som MS behandler for klienten.
​
​
Udlæg
​
MS vil desuden oplyse klienten, hvis der vil være yderligere omkostninger forbundet med bistanden. Hvis MS foretager udlæg for sådanne yderligere omkostninger, vil klienten bliver faktureret for udlægget ud over honoraret for den udførte bistand.
​
Klientmidler
Midler, som klienterne betror MS, forvaltes efter Advokatsamfundets regler for klientkonti. Klientmidlerne indsættes hos MS's bankforbindelse. MS er ikke ansvarlig for klientmidler indsat på klientkontoen hos MS's bankforbindelse i tilfælde af, at det pågældende pengeinstitut måtte blive nødlidende.
​
​
Forhold til andre rådgivere
Hvis det er relevant, at der indhentes rådgivning fra andre rådgivere, f.eks. revisor, drøftes en sådan opgave med klienten i forbindelse med valget af rådgiver. Klienten er opdragsgiver for sådanne rådgivere, selvom fakturaen stiles til MS, medmindre andet er aftalt specifikt med klienten. MS er ikke ansvarlig for den af disse rådgivere ydede bistand.
​
Klageadgang
Hvis MS's bistand eller honorar ikke lever op til klientens forventninger, opfordres klienten til at kontakte MS, så de sammen kan drøfte spørgsmålet og søge en mindelig løsning. Kan der ikke opnås en mindelig løsning, har Advokatnævnet kompetence til at behandle sager om adfærdsklager og tvister vedrørende advokatens salær. Sådanne klager kan sendes til Advokatnævnet, Kronprinsessegade 28, 1306 København K/www.advokatnaevnet.dk.
​
​
Lovvalg og værneting
Tvister med MS kan alene behandles under dansk ret, og de danske domstole har ekslusiv kompetence til at behandle sager om krav mod MS.
​
​
Fortrolighed
Alle oplysninger, som MS modtager fra sine klienter i forbindelse med hendes bistand, er underlagt tavshedspligt for advokater, og MS behandler disse oplysninger med fuld fortrolighed. Tavshedspligten gælder med respekt af regler, som pålægger advokater oplysningspligt i forhold til offentlige myndigheder eller andre.
​
Databeskyttelse
Som en del af kommunikationen og drøftelser med MS vil der blive indsamlet og behandlet persondata vedrørende klienter. Du kan læse yderligere om MS's indsamling og behandling af sådanne persondata og dine rettigheder som datasubjekt i MS's privatlivspolitik.
​
​
Regler mod hvidvask og terrorfinansiering
​
MS er som advokatfirma omfattet af lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask og finansiering af terrorisme. MS har efter denne lov i nogle tilfælde pligt til at indhente identitetsoplysninger og dokumentation fra såvel nye som eksisterende klienter, der ikke tidligere har afgivet identitetsoplysninger. Klienter kan således ved oprettelse af en sag blive bedt om at oplyse navn, adresse, CPR-nummer og evt. CVR-nummer. samt enhver anden oplysning, som MS til enhver tid er forpligtet til at indhente. Udenlandske klienter skal give andre oplysninger, der identificerer klienten på tilsvarende måde som et CPR-nummer for personer og CVR-nummer for virksomheder og selskaber.
Identitetsoplysninger indhentet om fysiske personer som led i MS's forpligtelser i henhold til reglerne vil alene blive behandlet og opbevaret med henblik på forebyggelse af hvidvask og finansiering af terrorisme. Der vil ikke ske behandling af sådanne identitetsoplysninger til andre formål, herunder kommercielle formål.
MS er i medfør af reglerne i visse situationer desuden forpligtet til at foretage underretning til Hvidvasksekretariatet ved mistanke om eller rimelig grund til at formode, at en transaktion, midler eller anden aktivitet har eller har haft tilknytning til hvidvask eller finansiering af terrorisme. Der kan i forbindelse med en sådan underretning ske videregivelse til Hvidvasksekretariatet af de indhentede identitetsoplysninger.
Identitetsoplysningerne opbevares i henhold til loven i minimum 5 år efter klientforholdets ophør og altid i overensstemmelse med persondatabeskyttelsesreglerne.
​